Danijel Anđelković
Danijel Anđelković

Deni Anđelković opet najbolji trener u Francuskoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 13:48

Strateg Tuluza odbranio laskavu nagradu od prošle sezone

Srbi vladaju u Francuskoj. Petar Nenadić je osvojio titulu sa Pari Sen Žermenom, 10. u istoriji Parižana, kapiten Orlova Nemanja Ilić je prvi strelac šampionata sa 202 gola, dok je najbolji trener u zemlji Galskih petlova Danijel Anđelković, strateg Tuluza.

Popularni Deni je odbranio ovo laskavo priznanje koje je osvojio i prošle sezone. Njegov klub je završio šampionat na šestom mestu, a ima jedan od manjih budžeta u prvenstvu Francuske, posle Bundeslige, najjačeg prvenstva na svetu.

Izabrane vesti

"Ovo mi je druga sezona kao glavnog trenera u Tuluzu, a sedma kako sam u stručnom štabu. Sve je išlo glatko, poznavao sam ekipu, doveo sam igrače koji su odgovarali mojoj filozofiji rukometa. Imamo skroman budžet, 12. u ligi od 16 klubova, a trenutno smo šesti na tabeli. U ovom prvenstvu Francuske uspeli smo da pobedimo Pari Sen Žermen koji je prošle sezone imao svih 30 pobeda, nije izgubio godinu i po. Slavili smo sa osam golova razlike. Borbena smo ekipa, opasna, nikada se ne predajemo, iz senke vrebamo”, pričao je Anđelković u novogodišnjem intervjuu za Mozzart Sport.

Nekadašnjem srpskom reprezentativcu je ovo priznanje uručeno na svečanosti u Parizu u četvrtak uveče.

20.30: (2,55) Seged (8,00) Vesprem (1,70)

U zemlji rukometne supersile, u konkurenciji osvajača Lige šampiona, Španca Raula Gonzalesa, trenera skupocenog Pari Sen Žermena, prvaka Evrope sa Vardarom 2017. godine i legendarnog domaćeg stručnjaka Patrisa Kanajea, koji je skoro tri decenije na klupi Monpeljea, popularni Deni je opet bio najbolji. Ove sezone njegov Tuluz je „ubica velikana“. Srušena su tri najbolja kluba u prvenstvu na svom terenu, Pari Sen Žermen, Monpelje i Nant.

Nemanja Ilić je izabran u prvoj postavi šampionata Francuske, a članovi idealnog tima su još: Šarliz Bolzinger (golman, Monpelje), Janis Len (desno krilo, Monpelje), Dainis Krištopans (desni bek PSŽ), Eloim Prandi (levi bek, PSŽ), Luk Stejns (srednji bek, PSŽ), Kamil Sipžak (pivotmen, PSŽ) i najbolji defanzivac Karl Konan (Monpelje).




tagovi

RK TuluzDanijel Anđelković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara